< Vorige pagina
August Willemsen
Braziliaanse brieven
Privé-domein Nr. 109

Jaar van uitgave: 1985   Recensies: 1 recensie
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: 3 keer aangeboden
Vertaling:   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

Dat August Willemsen, in 1983 bekroond met de Martinus Nijhoff Prijs voor zijn vertalingen van Portugese en Braziliaanse literatuur, een uitmuntend stilist is, zowel in zijn vertaalde als in zijn originele werk, hebben steeds vele critici beklemtoond. Hoezeer Willemsen, naast vertaler, inderdaad ook schrijver is,mag nu blijken uit zijn Braziliaanse brieven.

Wat ze onderscheidt van vele andere reisbrieven is dat ze een grote spanne tijds beslaan: van 1976 tot 1984. In die tijd bracht Willemsen vier bezoeken aan BraziliŽ. Bij heeft er gewoond, gewerkt, gereisd, en het is fascinerend, de man die vrijwel als enige in Nederland bekendheid heeft gegeven aan de Braziliaanse letteren,.nu te zien in het land van 'zijn' literatuur.

Het land, de gevoelens van perplexiteit, verrukking en afschuw in een overrompelend en onmetelijk werelddeel, waar voor alles andere regels gelden, en zelfs een andere afwezigheid van regels - het komt uit deze Brieven op ons af met een directheid en concreetheid die ze tot adembenemende lectuur maken.

Recensie(s):

Braziliaanse brieven
Hoe oud mag een debutant maxi­maal zijn om aanspraak te kunnen maken op de toevoeging 'veelbelo­vend'? August Willemsen wordt deze maand... Lees verder...

Rudie Kagie - 27-1-2007geen waardering bekend

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat