< Vorige pagina
Ernest Hemingway
Parijs is een feest
Privé-domein Nr. 290

Jaar van uitgave: 2016   Recensies: niet aanwezig
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: niet aangeboden
Vertaling:   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

Nadat hij hersteld was van een oorlogswond die hij in Italië had opgelopen, verhuisde Ernest Hemingway in 1921 naar Parijs. De lichtstad, waar hij kennismaakte met illustere persoonlijkheden als Gertrude Stein, E Scott Fitzgerald en Ezra Pound, zou van grote invloed zijn op zijn schrijverschap. In dit boek brengt Hemingway de uitbundige stemming van Parijs na de Eerste Wereldoorlog op briljante wijze tot leven.


Zijn memoires werden door zijn vierde vrouw, Mary Hemingway, na zijn dood gepubliceerd als A Moveable Feast (1964). Hoezeer Hemingway zijn hele leven aan de tekst is blijven schaven blijkt uit deze nieuwe editie, die veel oorspronkelijk, niet eerder gepubliceerd materiaal bevat. Zo is er een hoofdstuk toegevoegd over het einde van zijn huwelijk met Hadley, zijn eerste vrouw.


Parijs is een feest,  in een geheel nieuwe vertaling van Arie Storm, bevat voorwoorden van Hemingways zoon en kleinzoon en een nawoord van Gustaaf Peek. Het is nog altijd een van Ernest Hemingways geliefdste werken en een ode aan de vitaliteit en veerkracht van Parijs.


 Ernest Hemingway (Illinois, 1899 - Idaho, 1961) is de auteur van een invloedrijk oeuvre. Hij stond bekend om zijn hartstocht voor stierenvechten, de jacht en het buitenleven. In 1953 ontving hij de Pulitzer Prize voor The Old Man and the Sea en in 1954 de Nobelprijs voor de Literatuur. 


*Een geweldig en troostrijk boek. Ik ken geen mooier boek over een stad. - Connie Palmen in De wereld draait door


*Dit is Hemingway op zijn best. Niemand heeft ooit zo goed geschreven over Parijs in de jaren twintig van de twintigste eeuw als Hemingway. - The New York Times


*In 1956 verkeerde Hemingway al in slechte conditie, zowel mentaal als fysiek, maar hij was nog steeds in staat te schrijven voor de eeuwigheid. - The Guardian


Recensie(s):

Nog geen recensies aanwezig

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat