< Vorige pagina
Paul Léautaud
Lichtzinnige herinneringen
Le petit ami Le petit ouvrage inachevé
Privé-domein Nr. 12

Jaar van uitgave: 1969   Recensies: niet aanwezig
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: niet aangeboden
Vertaling: Pieter Beek   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

Na het verschijnen van Onvoltooid verleden tijd en 'Partiulier dagboek' is de belangstelling voor de figuur en het werk van Paul Léautaud in ons land sterk toegenomen. Voor de liefhebbers van de boeken van deze meest authentieke non-conformist uit de Franse literatuur zal deze vertaling van het meesterwerk 'Le petit ami' een welkome aanvulling zijn. 'Le petit ami' was het eerste geschrift van Léautaud dat - in 1903 - in boekvorm verscheen.

Hij voert zichzelf ten tonele als het 'vriendje` - Le petit ami - een naïef, nogal amoreel jongetje uit de Lurette-wijk, dat het pientere troetelkind en de boodschappenjongen wordt van de charmante, zeer lichtzinnige vrouwen. Hij ontvangt soms beloningen die hem leren
'dat liefde de eenvoudigste zaak van de wereld is'.

Toegevoegd aan 'Le petit ami' is in deze uitgave de vertaling van 'Le petit Ouvrage' dat Léautaud in 1937 begon te schrijven maar dat onvoltooid bleef, Het handelt geheel over zijn liefdeservaring met madame Cayssac, bekend uit het Particulier Dagboek.

Hoewel losser en ironischer van stijl dan 'Le petit ami' van 34 jaar daarvoor, kenmerkt het boekje zich door dezelfde sfeer.

Recensie(s):

Nog geen recensies aanwezig

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat