< Vorige pagina
Konstantin Paustovskij
Verre Jaren
Herinneringen aan het tsaristische Rusland
Privé-domein Nr. 16

Jaar van uitgave: 1970   Recensies: 1 recensie
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: niet aangeboden
Vertaling: Wim Hartog   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Bijzonderheden: Tevens verschenen in 2000 in een genummerde cassette met een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren

Tekst achterplat:

Konstantin Paustovskij, met wiens enorme verteltalent de lezers kennis hebben kunnen maken in het eerdere Privé-Domeindeel Begin van een onbekend tijdperk, herinneringen aan de Russische revolutie, verhaalt in Verre jaren over zijn jeugd in het tsaristische Rusland.

Hij schrijft over de klassieke Russische jeugdvakanties op het land, over de ontelbare familieleden en verwanten, de beschuttende vriendschappen in behaaglijke burgerlijke milieus en de liefdesavonturen in een wereld die het leven van geboorte tot dood schreef in het alfabet van de tsaar en zijn absolute, alom in Rusland geldende geloof en systeem.

Paustovskij, arbeider, matroos, journalist, soldaat, avonturier en in de literaire wereld altijd op de bres voor schrijvers, die voor het regime als té liberaal golden, is in zijn lyrische waarneming van de werkelijkheid en zijn vermogen om de schoonheid van de natuur te verbeelden een der uniekste en meest exotische verschijningen in de moderne Russische literatuur.

Zijn werk kenmerkt zich vooral in de romans, verhalen en herinneringen door een krachtige zin voor het fantastische, hetgeen in de sovjetliteratuur als zeer uitzonderlijk geldt.

Recensie(s):


Ik kreeg dit boek in 1977 van een huisgenote die voor bibliothecaris studeerde. Ze schreef er in: 'voor jou, van mij, omdat ik dit boek toch al... Lees verder...

Frank Olsthoorn - 9-2-2008waardering: 5 uit 5

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat