< Vorige pagina
Paul de Wispelaere
Het verkoolde alfabet
Dagboek 1990 - 1991
Privé-domein Nr. 179

Jaar van uitgave: 1992   Recensies: niet aanwezig
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: 11 keer aangeboden
Vertaling:   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

Dit dagboek volgt gedurende een jaar met een soort zigzag-beweging het leven van de auteur, die er allerlei episoden en gebeurtenissen uit de actualiteit en het verleden associatief met elkaar in verbindt.

Het geheel is een bonte mengeling van verhalen, schetsen, impressies en bespiegelingen over literatuur en kunst geworden, waarin Paul de Wispelaere zijn stilistische vaardigheden ten toon spreidt. Solipsisme, realisme, poŽzie, nostalgie, betrokkenheid, ergernis, faits-divers en een heel bijzonder zinnelijk en spiritueel 'ikjes sprokkelen' wisselen elkaar op boeiende wijze af.

Door dat alles heen loopt de draad van gevoelige herinneringen aan verloren liefdes, die vervlochten worden met de beleving van een nieuwe liefde, die in het onontkoombare teken van het ouder worden staat.

*De beschrijving van de natuur en van de tuin vroeger en nu [...] raakt af en toe aan een mystieke ervaring. Ik bedoel dat in de beste zin van het woord: een gevoel van tijdeloosheid, eenwording, oorspronkelijkheid, zoals je het tegenkomt van Hadewijch tot Nescio, van Robert Musil tot Nooteboom. - Jacques Kruithof in Vrij Nederland

Recensie(s):

Nog geen recensies aanwezig

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat