< Vorige pagina
Sylvia Plath
De dagboeken 1950 -1962
Privé-domein Nr. 255

Jaar van uitgave: 2005   Recensies: 1 recensie
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: 1 keer aangeboden
Vertaling: Nelleke van Maaren   Vraag: 1 keer gevraagd
Voorwoord: Nelleke van Maaren   Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Enkele passages uit het boek kunt u hier lezen.

Tekst achterplat:

Sinds haar zelfverkozen dood in 1963 is er veel geschreven en gezegd over de fascinerende Sylvia Plath. Vooral over Plaths huwelijk met dichter Ted Hughes en over de laatste maanden van haar leven. Dan schrijft ze immers de harde, naakte gedichten die, samengevoegd tot de bundel Ariel, haar naam postuum vestigen.

Plaths dagboeken bieden een aangrijpend en intiem beeld van haar korte maar intense leven. Ze tonen de gretige tiener die haar seksualiteit ontdekt en de serieuze studente die, ondergedompeld in een wild liefdesleven, worstelt om de hoogste cijfers te halen. Ze beschrijven een definiŽrend jaar in Cambridge, waar Plath Ted Hughes ontmoet, en hun huwelijk enkele maanden later.

In de jaren vijftig werd een vrouw geacht zich uitsluitend met het huishouden bezig te houden. Plath moet vechten om iets van haar ambities waar te maken. In 1962 loopt het huwelijk op de klippen, en doet de fatale wanhoop haar intrede.

Sylvia Plath pleegde in 1963 zelfmoord. Haar gedichten en haar roman The Bell Jar worden nog steeds gretig gelezen.

Recensie(s):

'Werk redt, werk verlost'
Trouw, 19 februari 2005 Na haar zelfmoord in 1963 groeide de Amerikaanse schrijfster Sylvia Plath uit tot een icoon van de vrouw die worstelt... Lees verder...

Jann Ruyters - 12-3-2007geen waardering bekend

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat