< Vorige pagina
Majbritt Morrison
Jungle west 11
Mijn leven als licht meisje in London
Privé-domein Nr. 4

Jaar van uitgave: 1966   Recensies: niet aanwezig
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: 4 keer aangeboden
Vertaling: Margreet Hirs   Vraag: niet gevraagd
Nawoord: de uitgever   Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

In 1955 ontmoet de 22 jarige Zweedse Majbritt tijdens een studiereisje in Londen de schilder Raymond Morrison. Ze worden verliefd op elkaar en in 1958 komt Majbritt opnieuw naar Londen om met Raymond te trouwen.

Tussen de grauwe sloppen van Londen komt er spoedig een einde aan hun idylle. Raymond is een van die vele Westindische immigranten die wegens hun huidskleur geen werk kunnen vinden. Hun armoe wordt zo groot, dat ze besluit als 'Tanya' te gaan 'werken' op de manier, die in jungle West 11 door een Engels parlementslid eens 'het grootste bordeel van Europa genoemd' het profijtelijkst is: ze wordt tippelaarster, callgirl, animeermeisje.

Ze maakt kennis met de Londense onderwereld. Ze raakt verslaafd aan drank. Ze komt in de gevangenis terecht op verdenking van handel in verdovende middelen. Haar huwelijk met Raymond strandt.

Dan begint ze het verslag van haar turbulente Londense jaren neer te schrijven. Ze neemt afscheid van jungle West 11 met dit aangrijpende geschrift over de werkelijkheid van de prostitutie.

Recensie(s):

Nog geen recensies aanwezig

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat