< Vorige pagina
Zoe Progl
Koningin van de onderwerld
Privé-domein Nr. 6

Jaar van uitgave: 1967   Recensies: niet aanwezig
Uitgever: De Arbeiderspers   Aanbod: 1 keer aangeboden
Vertaling: Margreet Hirs   Vraag: niet gevraagd
  Verkrijgbaarheid:
  Waardering: -

Tekst achterplat:

Twintig jaar lang speelde Zoe Progl zo'n voorname rol in de Engelse onderwereld, dat die haar de eretitel: Koningin van de Onderwereld gaf.

Zoe Progl steeg in 1960 naar het zenit van nationale roem en ruchtbaarheid, toen zij er als enige vrouw in de Britse historie in slaagde te ontsnappen uit de Holloway-gevangenis. Duizenden agenten en rechercheurs namen deel aan de jacht op Zoe Progl, die in 1964 de misdaad de rug toekeerde en haar herinneringen ging neerschrijven.

Haar levensverhaal, in eigenaardige onbekookte toon en met robuuste regelrechtheid geschreven, vormt geen kroniek van de Engelse misdaad alléén. Ontroerend is. het verslag van haar armoedige jeugd in de Londense sloppen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als vijftienjarige doet zij haar intrede in de onderwereld, in die vicieuze cirkel van geweld, overvallen, aanslagen, drugs, prostitutie en orgiën.

Zij ondergaat de wereld van de misdaad als een tijdelijk verdoving schenkende roes. De gevangeniservaringen zetten haar aan het denken. Zij neemt afscheid van haar wilde jaren, die hier in een snelle opeenvolging van actie en avontuur boeiend zijn verbeeld.

Recensie(s):

Nog geen recensies aanwezig

Plaats een recensie
Mijn gegevens


Gustave Flaubert,
Haat is een deugd
gekozen tot GOUDEN PRIVÉDOMEINKies het mooiste voorplat